Тиждень математики у закладі

Із метою підвищення зацікавленості учнів до занять, поглиблення уявлення про використання відомостей із математики у повсякденному житті, виховання самостійності мислення, наполегливості в досягненні навчальної мети з 11 по 15 березня 2024 року в Бориславському ЗЗСО №1 І-ІІІ ступенів проходив тиждень математики. Для проведення були задіяні учні 5-11 класів, які були учасниками різних заходів.
В понеділок було проведено гру-вікторину «У світі цікавої математики» з учнями 5-х класів, всі були дуже активні. Перемогла дружба.
Учні 7 класу у вівторок поринули у світ геометричних головоломок «Танграм», а учні 5-6 класів дізналися багато цікавих фактів про математику і математиків, чим були дуже здивовані та зацікавлені.
Середа, 13 березня, особливо запам’ятається учням 6-Б класу, які стали активними учасниками відкритого інтегрованого уроку «Шевченко і математика», проведеного вчителем – Станович І. С. Учні, розв’язуючи різноманітні математичні задачі, одночасно дізнавалися про цікаві факти з біографії Тараса Григоровича Шевченка.
Не менш цікавим став четвер, 14 березня, для учнів 10 класу, які, разом з вчителем математики – Фрейдун М. Є, поринули у світ «Загадкового числа π”, а учні 5 класів «подорожували» країною звичайних дробів.
І в останній день тижня учні 6 класів взяли участь у грі – «Математичний квіз». Метою гри було активізувати пізнавальну діяльність учнів, поглибити їх знання з математики, розвивати логічне мислення та кмітливість. Команди-учасниці були нагороджені дипломами та пам’ятними медалями. Учні 8-11 класів мали змогу побачити практичне застосування математики в медицині,що дало їм змогу визначити необхідність знань з математики у житті кожної людини для досягнення вершин власного успіху