Тиждень “Безпеки в Інтернеті”

Сьогодення диктує нові правила. Інтернет надає нам неймовірні можливості для здійснення відкриттів, спілкування, навчання дистанційно та й творчості. Але разом із цим з’явилися поняття кібербезпека, кіберзлочинці, онлайн-грумінг тощо. Тому нині так важливо проводити освітню діяльність про правила поведінки в Інтернеті серед учнів, батьків, вчителів, аби у майбутньому вони правильно та безпечно використовували цей корисний ресурс. Всесвітній День безпечного Інтернету — найкращий спосіб нагадати дітям про те, що безпека кожної окремої людини в мережі залежить в першу чергу від неї самої.

З 5 по 9 лютого протягом тижня у закладі проходив тиждень «Безпеки в Інтернеті» під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”. Протягом якого здобувачі освіти  отримали можливість ознайомитися із основними правилами Інтернет-безпеки та Інтернет-етики, із цікавими фактами в області інформаційних технологій.

Вчителі інформатики О.Верблянська, А.Петречко, М.Одинак  провели уроки інформатики на яких учні перевірили свої знання з інформаційної безпеки виконавши інтерактивні вправи, пройшли завдання квесту «Безпечний інтернет»,  грали в гру «Вижити в Інтернеті – місія (не)здійсненна» (проект USAID «Медійна програма в Україні»), говорили про те, як уникнули онлайн-шахрайства, зберегли свою конфіденційність або врятували свої дані, учні ділилися своїм досвідом безпеки в Інтернеті.

Молодші школярі подивилися мультфільм про безпечне користування мережею  «Нові корисні підказки. Увага! Інтернет!»,  виконали інтерактивну вправу «Інтернет – безпечно/ небезпечно». Учням була прочитана книга «Безпека в Інтернеті» від Дженнніфер Мур-Маллінос. Після чого діти обговорили різні ситуації пов’язані з використанням Інтернету.

Тож єднаймо свої зусилля й разом крокуймо до безпечного Інтернету!